We Spelen met vuur op een goede manier

Bitumen Daken

Voordelen van bitumineuze dakbedekking:

 Zeer goede kwaliteit dakbedekking

Verwachte levensduur van meer dan 25 jaar

 100% recyclebaar

Groot assortiment aan APP en SBS dakbanen

 Diverse kleuren en type afwerkingen

 Toepasbaar op gebruikersdaken

Uitermate geschikt voor renovatie en nieuwbouw

 Veel oplossingen en systeemmogelijkheden

Nadelen van bitumineuze dakbedekking:

✖ Slechte UV- en zuurstofbestendigheid

✖ Relatief korte levensduur

✖ Gebruik van open vuur, waardoor het niet overal verwerkbaar is.

Het grote voordeel van een bitumen dakbaan? Hun lange leven. Bitumen daken hebben doorgaans een levensduur van tientallen jaren. Premium membranen gaan gemakkelijk veertig jaar mee! Goed onderhoud kan ook de levensduur van uw dak aanzienlijk verlengen.

Bitumen dakbanen zijn milieuvriendelijk, duurzaam en recyclebaar als grondstof voor nieuwe dakbanen. Tegen het einde van de levensduur van de dakbedekking, kan in de meeste gevallen een een dak worden overlegd met een nieuwe dakbaan. Zo hoeft niet het hele dak worden gesloopt en wordt de levensduur van het dak met nog eens 30 tot 40 jaar verlengd!

Bitumen dakbanen zijn perfect geschikt voor de  renovatie van daken. Met een ‘renovatierol’ kunt u een bestaand bitumineus dak overlagen. De dakbanen met thermstrepen hebben een dubbele functie: ze dienen als hoogwaardige toplaag én ze verspreiden de dampdruk ook gelijkmatig over het dak, waardoor er geen blaasvorming optreedt en lekkages of vochtschades worden vermeden.

Bitumen dakbanen beschermen niet alleen daken van woningen, scholen, kantoren en appartementsgebouwen tegen weer en wind, u kunt ze ook gebruiken voor het afdichten van onder meer brugdekken, groendaken (in het geval van wortelbestendige dakbanen) en funderingsmuren.

EPDM Daken

Voordelen van EPDM

 Extreem lange gebruiksduur van meer dan 50 jaar

 Blijvend elastisch en flexibel

 Flexibiliteit tot 500%

 Uiterst duurzaam (EPD gecertificeerd)

 Een eenvoudige en veilige verwerking zonder open vuur

 Vrij van weekmakers

Nadelen van EPDM

✖ EPDM kan geen chloor verdragen dus niet bij zwembaden.

✖ EPDM is erg prijzig

✖ Kan niet meer overlaagd worden

Een groot voordeel van EPDM is dat het erg milieuvriendelijk is. Dit komt vooral omdat het lang goed blijft, en soms wel tot langer dan 50 jaar meegaat. EPDM is één van de meest milieuvriendelijke materialen om uw dak mee te bedekken.

EPDM is lichtgewicht. Dit betekent dat het gemakkelijk is om aan te brengen, maar ook de constructie van uw huis niet tot weinig aantast.

Tijdens de verwerking wordt niet met een brander maar met een föhn of lijm en kit verbinding gewerkt. Hierdoor is EPDM dakbedekking tijdens de verwerking veel minder brandgevaarlijk dan bitumineuze dakbedekking.

Dag en nacht, winter en zomer, zon of regen. Een dak wordt voortdurend blootgesteld aan hevig wisselende temperaturen. EPDM is een elastomeer en heeft een elasticiteit van meer dan 500%. Hoe het dak ook uitzet of krimpt, dankzij de elasticiteit vangt de folie deze bewegingen probleemloos op en zal niet scheuren.

Repareren

Voordelen van repareren

U kunt langer met uw bestaande dak doen

Reparatie is goedkoper

Soms kunt u de kosten verhalen

Nadelen van repareren

Uitstel van executie

Het is relatief kostbaar

Het is niet altijd mogelijk

Wanneer een beschadigd dak buiten uw schuld is, kunt u de reparatiekosten verhalen op uw opstal- of inboedelverzekering. Houd er wel rekening mee dat er soms een eigen bijdrage aan de uitkering verbonden is. Het is de moeite waard om de kosten te verhalen wanneer de geraamde kosten hoger zijn dan de eigen bijdrage.

Hoewel reparatie soms duurder is dan een nieuwe dakbedekking per m2, kunt u uiteindelijk goedkoper uit zijn dan een volledig nieuw dak. Houd wel in de gaten hoeveel reparaties nodig zijn, want als de kosten van reparaties dicht bij de kosten van een nieuw dak zijn, is het misschien beter om voor een nieuw dak te kiezen.

Dakgoot Reinigen

Een dakgoot schoonmaken kent alleen maar voordelen.

 Zorgt voor een goede afwatering

Voorkomt verstopping

Voorkomt drek langs de gevel

Voorkomt ongedierte

Voorkomt schade aan de goot

Voorkomt schade aan de woning

 

Doordat het water in de dakgoot blijft staan, krijgt deze meer gewicht te verduren. Een slecht onderhouden dakgoot kan hierdoor bezwijken, wat het minder veilig maakt om eronder te lopen.

Een te lang verstopte of vervuilde dakgoot kan leiden tot schimmels en zelfs larven en ander ongedierte.

Het water in de dakgoot dat blijft staan, heeft niet alleen invloed op schade aan de dakgoot, maar kan ook leiden tot schade aan de woning en het binnendringen van water in de woning.

Als uw dakgoot te lang niet wordt schoongemaakt, kan teveel vuil ook de pijp naar het riool verstoppen, wat leidt tot extra kosten voor een ontstoppingsbedrijf.